Proloog ja saabumine 17.03. Jüri ja Kertu

Proloog - Jüri

Tere!
Et kõik ausalt ära rääkida, peame algama algusest (parafraseering vanast heast lasteraamatust "Agu Sihvka annab aru"): haarasime kinni võimalusest, teha oma 1. kursuse praktika välismaal. Hullumeelsus tegelikult ju! Vähemalt minul ei ole vähimatki aimu, kuidas ma seal hakkama saan.   
Praktika aeg 17. märts kuni 12. aprill 2023.
Praktika koht: Prantsusmaa linnas nimega La Roche sur Yon.


              Õnneks on olemas transpordivahendid! Jala vist ei jõuaks....

17.03. pühapäev - Kertu

Blogi kirjutame Jüriga kordamööda – ühel päeval üks ja teisel päeval teine. Täna on siis minu kord.
Päev algas kel 03.00 ärkamisega ja lõppes u kl 21.00 meie ajutisse koju saabumisega. Pikk päev autode, lennukite, busside ja rongiga punktist A punkti B.
Kodulinn Prantsusmaal, La Roche-sur-Yon, võttis meid vastu hämarduvas õhtus kerges vihmasajus ja 11 soojakraadiga. Linnakese nimi, kus elanikke üle 53 tuhande, tähendab Kalju Yon’i peal. Yon nimelt on see jõgi, mis rahulikult läbi linna voolab.
Vastuvõtt oli äärmiselt soe – peremees Daniel, kelle juures me elame, oli google translate abiga isegi oma prantsuskeelsed kodureeglid eesti keelde tõlkinud ja meie jaoks välja printinud. Ja hoolimata sellest, et prantslased vähe inglise keelt räägivad, seletavad nad sulle kõik ära. Ja kuidagi saab kõigest aru ka!
Elame kesklinna lähedal, vaikses ja kenas kõrvaltänavas. Daniel elab maja esimesel korrusel, meie Jüriga keldrikorrusel. Keldrikorruse kolmetoaline korter on natuke jahe ja niiske, nagu see Lõuna-Euroopas kipub olema, aga on puhas ja kõik eluks vajalik on olemas. Madratsid on mugavad, voodis on sulepadi ja -tekk ning wifi ühendus on hea. Ja üleüldse on ülehomme +17 kraadi, tuulevaikus ja pilvitu taevas.
Selle praktika jooksul olen võtnud eesmärgiks iga päev vähemalt 5 uut sõna õppida prantsuse keeles. Paar kuud enne reisi hakkasin Duolingo äpi abil keelt õppima. Enne reisi kuulus mu sõnavarasse mõnikümmend sõna.
Täna lisandusid: üks – une, un; kaks – doux; kolm – tres; neli – quatre; la roche – kalju, kivi



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

22.-24.03. reede, laupäev ja pühapäev - Kertu ja Jüri

30.03 - 1.04 laupäev (samedi), pühapäev (dimanche), esmaspäev (lundi) - Jüri ja Kertu