09.04. teisipäev – Kertu

Mis on Prantsusmaal, La Roch sur Yon'is väga teisiti, kui Eestis? Ja ma ei mõtle, et see teisiti olemine tähendab head või halba. See on lihtsalt teisiti. 
Meie väikelinnas, kus on 53 500 elanikku ei sõida pühapäeval ühistransport.
Meie kodulähedane suur toidupood, umbes nagu Rannarootsi Selver on pühapäeval avatud kl 8.30 12.30.
Enamus söögikohtasid tehakse õhtusöögiks lahti vahemikus 18-19.30. Ühel õhtul pidime Jüriga tükk aega linnas ringi kõndima, enne, kui kui leidsime koha, kus kõht peale kell 17.00 lõppenud tööpäeva täis süüa.
Aga mis on pikalt ja pidevalt lahti, on pagaritöökojad - boulangerie pr k. Mõne ukse taga seisab isegi pika saia ostmise automaat. Kuidas sinna värske sai saab, ma ei kujuta ette! :) 

Ja täna oli ka väga teistsugune päev töö juures! Meie kollektiivis on osavad kodukokad ja juba eelmisel nädalal öeldi meile, et teisipäeval pole vaja meil Jüriga lõunasööki kaasa võtta, sest nad korraldavad meile pitsasöömise. Ja see ei tähendanud seda, et tellitakse pitsa mõnest söögikohast. Ei-ei! Kaasa võeti kaasaskantav gaasiga töötav pitsaahi, kodus valmis tehtud tainapõhjad ja suur valik kattematerjali ning kõik see keerutati kokku imemaitsvateks pitsadeks meie puhkeruumis!
Koos veiniga, milles pole ka midagi erakordset lõunasöögi juures.



Ja sellega üllatused ei lõppenud. Omaette vaatemäng oli, et mida prantslased oma pitsa peale panevad! Vedela kollasega muna pitsa keskel on tavaline. 

Tomatipasta asendamine hapukoorega.

Või siis burgeripitsa!


Ja kõige huvitavam oli Jean Sebastieni pitsa, mille peal oli selline verivorstilaadne vorst (ilma kruupideta), õun ja muidugi muna! Kusjuures juust pannakse kohe tomatipasta peale ja siis alles muud katteained. 

Tööd tegime ka. Linnal on suur spordikompleks, kus nii linnaelanikud, kui koolilapsed saavad käia sporti tegemas. Seal olid väljakud paljudeks erinevateks pallimängudeks, sisehallid, ratsutamisväljakud (linna omad!!!). Territoorium oli tohutu! Kohale tuuakse lapsed linna bussidega. Seal oli üks uks katki. Pesime porise jalajälje maha ja katsime augu vineeriga. Edasi suundus uks värviosakonda meie juurest. 


Kapid saime Jüriga valmis!



Ja muud nipet-näpet ka.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Proloog ja saabumine 17.03. Jüri ja Kertu

22.-24.03. reede, laupäev ja pühapäev - Kertu ja Jüri

30.03 - 1.04 laupäev (samedi), pühapäev (dimanche), esmaspäev (lundi) - Jüri ja Kertu