28.03. neljapäev - Kertu

What a day! Again!  

Päeva alustasime selle ettevõtte külastamisega, kus me järgmised kaks nädalat praktikal oleme.  Munitsipaalettevõtte, kellel olid erinevad töökojad. Meie oleme siis puidutöökojas. Sain aru, et  ettevõte haldab munitsipaalhooneid ja nende korrashoidu. Paistab, et pakutavate tööde hulk on lai, sest töökojad on suured, neid oli mitu ja suur parkla oli töötajate autosid täis. Aga sellest kõigest siis lähemalt järgeval kahel nädalal.   Ettevõtte üks töökodadest on selline:

Kella kümnest läksime taas ehituspuuseppade klassi, et jätkata meie bussiootepaviljoni ehitusega. Jõudsime eile enamus detaile valmis ja hommikul arvasin, et muretult lõpetame selle täna ära. Aga oh sa üllatust! Tuli välja, et viimased kolm detaili olid kõige keerulisemad. Õnneks tuli õpetaja mr Chene meile appi ja näitas üks nipp teise järel, kuidas kolmemõõtmelist joonist lugeda ja kuidas tema sellist tööd teeb. Näiteks märkesüsteem ehitusplatsil, kus üks joonistab, teine saeb ja kolmas freesib. Sellel pildil kaks tingmärki – ring ja rist joonel. Lisaks oli tapipesa jaoks oma sikk-sakk märk. Ring tähendab, et see osa läheb täitsa eemaldamisele ja rist joonel tähendab läbivat lõiget. Kui on osaliselt detailist vaja läbi saagida, siis risti ei tule.  


Formaatsaagi oleme ka õppinud igatemoodi kasutama. Küll seisa siin ja siis seisa seal ja seda lõiget saab nii teha ja teist teisiti. Lintsaega oleme ka juba sõbraks saamas.  


Paviljoni enda materjal on mänd. Detailid ühendasime akaatsiapuust pulkadega (tüübliga?). Kui  mõni palkmajaehitaja sellele spetsiaalset nime oskab anda, siis palun kõneleda! :) 


Nipid nippide otsa – kui ei ole piisavalt pikka pitskruvi: 


Paviljoni viimaseks kokku panemiseks tulid meie juurde ka meie kooli 4 ehituspoissi, kes siin  samuti praktikal on. 


Ja siis tuli välja, et poisid olid ehitanud sellesama paviljoni taga- ja külgseina koos pingiga! Meile oli antud selline komplektne ülesanne. Nii vahva! Järgnevatel nädalatel pidi see paviljon koos poiste osaga kuskile paika minema. Jääme fotot ootama. 



Korra või paar tänase päeva jooksul sai meil ka kõvaketas täis, aga kogusime end taas ja suutsime  infot edasi vastu võtta. Tänane päev oli ka füüsiliselt raskem. Igal juhul olin ma õhtul koju jõudes  täitsa kutu. Pagariärist läbi, et värsket saia osta (nisutoodete headusest Prantsusmaal võib eraldi  postituse teha!), koju, õhtusöök, pesupesemine, blogi ja pikali. :) Sõnad? Nii me neid vastavalt töö edenemisele kogume.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Proloog ja saabumine 17.03. Jüri ja Kertu

22.-24.03. reede, laupäev ja pühapäev - Kertu ja Jüri

30.03 - 1.04 laupäev (samedi), pühapäev (dimanche), esmaspäev (lundi) - Jüri ja Kertu